14 Ekim 2010 Perşembe

CTRL ALT DEL KOMBİNASYONUNU TEK TUŞTA BİRLEŞTİRMEK


Bilgisayar öğrenmeye başlayan birine öğretilen temel kuraldır bilgisayar arıza çıkarttığında yapman gereken öncelikli hareket ctrl alt del yapmaktır.

Fakat gel gör ki hem bilgisayara yeni başlayan biri olarak bu kombinasyonu her seferinde hatırlamak, hatırlamak bir yana her seferinde bu kombinasyonun yerini bulamamak. Zaman zaman sinirlenip fazlaca ctrl alt delete yapıldığı için bilgisayarın restart yapması ve kaydedilmemiş verilerin kaybı gibi sorunlar yaşamadık mı hepimiz.

Hepsi bir tarafa özellikle masa üstü bilgisayarlarda bu üç tuşa birden basabilmek için tek eli kullanarak basabilmek için nice egzersizler yapmak zorunda kalmadık mı?

Lakin gelişen teknoloji ile birlikte piyasaya sürülen multimedya klavyelere baktığımızda bilgisayarı askıya alma, kapatma, tuşları, e-posta tuşu, anasayfa tuşu, mediaplayer başlat, duraklat tuşları, hatta kiminde maus kiti yerleştirilmiş durumda iken hiçbirinde ctrl alt del kombinasyonunu tek tuşta toplayan bir uygulama halen mevcut değil.

Buradan uyanık yatırımcılara sesleniyorum. Ctrl alt del kombinasyonunu tek tuşla toplayan bir klavye yapın olm. Piyasanın tuşunu attırırsınız. Tuş üzerine cad yazabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder