13 Kasım 2009 Cuma

Google Wave ile Twitter e bağlanmak...

Son günlerde herkeste bir google wave davetiye arayışı var. Bana piyangodan, daha doğrusu Friendfeed üzerinden takip ettiğim Emrah Bey tarafından gönderildi. Beni tanımaz ama buradan kendisine tekrar teşekkür ederim. Uzun süre davetleri nasıl göndereceğimi araştırırken birinin davetiyle gelenlerin davetiye gönderemediklerini öğrendim.

Tabii yalnızca bunu öğrenmedim. Gün geçmiyor ki insan yeni bir şey öğrenmesin. Neyse, twitter'e gelelim. Google wave üzerinden Twitter sayfanızı görmeniz mümkünmüş. Belki herkes biliyordur ama ben yeni öğrendim ve sizin gibi kendime saklamadım bilgiyi, paylaşıyorum işte:

Kendinize yeni bir arkadaş ekliyormuş gibi add a new contact yapıp adres kısmına tweety-wave@appspot.com adresini ekliyorsunuz. Daha sonra yeni bir wave sayfası açıp arkaş olarak az evvel eklemiş olduğunuz twitter simgesini arkadaş olarak ekliyorsunuz. Pop-up açılacak karşınıza, tiwitter kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra artık twitteriniz google wave üzerinden hizmetinizde. Sonra Twitter üzerinden de Friendfeed, facebook filan dağıtımı biliyorsunuz işte.

Şimdi dağılabilirsiniz. Bir sonraki dersimizde google wave üzerinden bloga bağlanmayı işleyeceğiz.

...yani inşallah!

kaynak: http://okunak.blogspot.com

1 yorum:

  1. Bak ben bunu bilmiyordum bilmediğim gibi de soruyordum ona buna.. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil