25 Nisan 2010 Pazar

Hayatın Anlamı Salyangozlarda

Eskiden çalışmayı, işi gücü çok seviyordum. Hani çalışayım, üreteyim, yeni bir şeyler bulayım işte bildiğin gençlik idealizmi ama hayatın kendisi ve evde neyşınıl coğrafik tadında beslediğim hayvanlar hayatın asıl anlamını göstermeye başladı bana.

Adı salyangoz. Meraklıları için helix aspersa diye de geçiyor. İşi gücü yemek yemek, uyumak. Yaşamın başlaması için de öyle senelerce uğraşıp didinmeye, kendini parçalamaya, hayata senden önce geldiği için hayatın sırrını bulduğunu sananlarla uğraşmaya gerek yok. Her şey çilekle başlıyor hayatta.

2 kilo çileği 2 gün boyunca buzdolabında bekletirsen 4 tane kara salyangozu elde ediyorsun. Şu aralar yeni uğraşım evet salyangozlarla yaşamın anlamını bulmak; doğanın kendisinden öğrenecek çok şeyim var. Ye-iç-yat; hayatında kendin için uğraş ver ve dışardan bir tehdit aldığında bir süre kabuğuna çekil ve sonra yine yoluna devam et.

Hayat, evet bir çilekle başlar. Belki konuyla ilgili birçok kıssadan hisse yapabilecek enerjiye ve yeteneğe sahibim ancak şu ara umrumda değil, ancak yine de bir çıkarımda bulunabilirim sanki:

Hayatın kaynağıdır çilek. İşte kanıtlarım ve bir süredir evde beslediğim "hayat hocalarım"







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder